zondag 13 maart 2011 15:00

Voorstelling Frank Groothof en Holland Wind Players

Schouwburg, Amstelveen

De Soldaat en de Keizer

 

Concept, Script en Spel: Frank Groothof.

Live-tekenaar: Gerard de Bruyne.

Muziek: Holland Wind Players o.l.v. Jeroen Weierink

We schrijven 1789, de Franse revolutie is begonnen. François, een arme boerenzoon, marcheert met het leger van Napoleon door Europa om veldslagen te winnen en zo genoeg geld te verdienen om met zijn vriendin te kunnen trouwen. Op weg naar huis komt hij een oud vrouwtje tegen dat zijn hulp nodig heeft. Als dank geeft ze hem een viool: ‘Als je hier op speelt soldaat, verdwijnen al je moeilijkheden’. Maar vlak bij zijn dorp kruist de duivel zijn pad die de viool wil kopen. François stemt toe, maar de gouden bergen die hij daarna krijgt leiden tot diepe dalen. Hij is eenzaam en alleen, tot er een prinses in zijn leven verschijnt.

De muziek bij deze sprookjesachtige voorstelling is filmmuziek uit begin 1900, gearrangeerd door Sylvia Maessen. Het orkest De Holland Windplayers staat onder leiding van Jeroen Weierink. Tijdens de voorstelling zal beeldend kunstenaar Gerard de Bruyne via de computer tekeningen op het achterdoek maken.

'De muziek is prachtig, Frank Groothof is zoals altijd weer aanstekelijk enthousiast. (...) Het decor is simpel maar effectief' (Noord-Hollands Dagblad).

Copyright © 2011, Marlene Hemmer - Fotografie Annelies van der Vegt - Website Nander Cirkel